Podpora za stranke

HITRI KONTAKT

ŽEMA d.o.o.
Nad Vrbino 2
8250 Brežice

Tel.: 00386 40 777 210
info@tovarnaoken.si

DELOVNI ČAS

pon – sob: 8.00 – 16.00
nedelja in prazniki – ZAPRTO

Vzdrževanje pohištva

Vzdrževanje stavbnega pohištva (PVC in ALU) je zelo preprosto, vendar ga ne smemo zanemariti.

V naslednjem vodniku vam bomo pokazali nekaj korakov za ustrezno ravnanje in vzdrževanje stavbnega pohištva, ki se jih morate držati, da boste dlje uživali v svojem stavbnem pohištvu.

Zelo pomembno je, da montažo pohištva izvede strokovnjak, ker nepravilna in nestrokovna namestitev lahko zmanjša parametre, ki vplivajo na funkcionalnost in izolacijske lastnosti.

  • Takoj po namestitvi odstranite zaščitno folijo iz okna.
  • Stavbno pohištvo se opere z mlačno vodo z dodatkom običajnega praška za pomivanje posode.
  • Za vzdrževanje oken ne uporabljajte ostrih predmetov, kot so: nož, blazinice, žična gobica, agresivne kemikalije, aceton …
  • Občasno preverite stanje tesnil in njihovo pravilno lego v utoru ter jih očistite z vodo in blagim detergentom.

Minimalno vzdrževanje

Če želite ohraniti funkcionalnost mehanizma oken, odprite okno tako, da zapah oken zavrtite v pravilen položaj, kakor je prikazano na sliki.

Podmazovanje

Okna in vrata so opremljena s kakovostnim okovjem, ki ga je treba enkrat letno mazati z oljem, ki ne vsebuje smol in kislin (strojno olje), da lahko deluje. Slika prikazuje točko za mazanje.

Prezračevanje

V določenih vremenskih pogojih in zaradi nasičenosti zraka v prostoru lahko pride do rošenja okna, to pa je mogoče preprečiti z rednim in s pravilnim prezračevanjem. Redno prezračevanje uravnava vlažnost zraka in ustvarja prijetno klimo v prostoru. Prezračite na kratko, vendar intenzivno. Izklopite grelna telesa, odprite okna od 2- do 3-krat dnevno 5 minut in ustvarite prepih. S tem tako imenovanim udarnim prezračevanjem boste lahko v nekaj minutah popolnoma zamenjali zrak v sobi.

Nikakor

Če okensko krilo zaradi napačnega položaja kljuke pri odprtju okna “pade” iz ležišča, bodite brez skrbi, ker ga varnostne škarje trdno držijo. Preprosto položite ročico v zgornji položaj in pritisnite okensko krilo na okvir. Nato postavite kljuko v vodoravni položaj ter znova pritisnite in obrnite ročico navpično navzdol. Zdaj je vaše okno ponovno pripravljeno za normalno uporabo.

NAVODILA

za uporabo in vzdrževanje stavbnega pohištva

ali naročite storitev.

Potrebujete več informacij?

Imate vprašanja na katera bi si želeli odgovore od naših strokovnjakov?
Pošljite povpraševanje

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za najboljšo možno uporabniško izkušnjo so na tej spletni strani vključeni piškotki. Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če boste kliknili "Sprejmi", pomeni, da pristajate na uporabo piškotkov. Več informacij o piškotkih na tej spletni strani - https://www.tovarnaoken.si/splosni-pogoji-uporabe-pravilnik-o-zasebnosti-in-uporaba-piskotkov/

Zapri