Podpora za stranke

HITRI KONTAKT

ŽEMA d.o.o.
Nad Vrbino 2
8250 Brežice

Tel.: 00386 40 777 210
info@tovarnaoken.si

DELOVNI ČAS

pon – sob: 8.00 – 16.00
nedelja in prazniki – ZAPRTO

RAL-vgradnja

RAL – z največjim delom cilja na varčevanje z energijo, vendar s pravilno namestitvijo, da preprečimo vlago in njene posledice. Sodobna okna so v veliki meri rešila izgube skozi okna ali vrata, vendar pa obstaja vedno večji problem neustrezne izvedbe med oknom in steno. Zaradi tega se pogosto šele po namestitvi energetsko učinkovitih oken pojavi vlaga, ki povzroča plesni in glivice.

Z RAL vgradnjo do varčevanja z energijo.

Samo za ilustracijo: v 24 urah se skozi odprtino reže dolžine 1 m, ki ni paroneprepustno izolirana od znotraj gradbenega elementa (stene), kondenzira približno 360 g vode. To pogosto vodi do že omenjenega pojavljanja plesni, gliv in celo puščanja vode iz stene pod novo vgrajenim oknom. Za to se pogosto obsoja prepustnost tesnila ali domnevno nepravilno nameščene odkapnice itn. Da bi preprečili takšne pojave in zagotovili pravilno namestitev RAL-a, je treba okno postaviti na ustrezno črto in še posebej na notranji strani, da preprečimo pretok vodne pare v izolacijo s paroneprepustnimi trakovi ali tesnili, ker od zunaj preprečuje vstop tekoče vode ali preboj od dežja, vendar zagotoviti nemoteno gibanje vodne pare iz gradbenega elementa v ozračje, za kar uporabljamo tesnila ali trakove z značilnostmi, ki ustrezajo zgoraj opisanim smernicam RAL.

NAVODILA

za RAL vgradnjo v angleščini

ali naročite RAL-vgradnjo

Potrebujete več informacij?

Imate vprašanja na katera bi si želeli odgovore od naših strokovnjakov?
Pošljite povpraševanje

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za najboljšo možno uporabniško izkušnjo so na tej spletni strani vključeni piškotki. Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če boste kliknili "Sprejmi", pomeni, da pristajate na uporabo piškotkov. Več informacij o piškotkih na tej spletni strani - https://www.tovarnaoken.si/splosni-pogoji-uporabe-pravilnik-o-zasebnosti-in-uporaba-piskotkov/

Zapri